Wednesday, 20 May 2015

The Chambray Shirt - Easy and Ready to Wear

Setahun Beb...setahun x update...oh my....bermimpi aku update blog semalam..so..ape lagi update terus hari ni

BTW...hai to all of u..Rindu berblogger...and miss all of u tooo

Today...i'm gonna talk about a little information about fashion trend..and kite kecikkan skopnye iaitu Chambray Shirt.

What is Chambray Shirt?
It is actually sejenis shirt yang mempunyai lightweight denim material....more to cotton type punya...but....Chambray sebijik macam Denim Shirt...but only perbezaan between ialah Denim more to tebal material berbanding Chambray Shirt yg more to nipis and ringan.

Secara Traditional or traditionally, it tends to be indigo or light blue in color

In history of Fashion...Chambray Shirt orginate from Cambrai in France 1595.

Kalau dilihat pada trend pemakaian masyarakat sekarang meletakkan jauh faktor usia, everyone pastinya ade Chambray shirt in their own closet or wardrobe. IT a MUST Pieces that we need to Have or to own it...

Beberapa kelebihan yang ada pada Chambray Shirt antaranya ialah... Ringan, Mudah untuk digayakan lebih2 lagi layering style, lipat sikit sampai siku..oh god...u look so stylo and easy to get and also now comes to variety of Colors and Corak or Pattern..

So lets look penggayaan berasaskan Chambray Shirt:

A. Classic Basic
Chambray Look (Long Sleeved & Short Sleeved)
Black/Grey Chambray Shirt
Sebijik mcm Denim..but the different between is lightweight
Short Sleeved Chambray Shirt with baby blue color


B. Variety Color and Corak Chambray Shirt

Kepada yang berani untuk mencuba or make a little of different to others..bolehlah mencuba untuk membeli dan memiliki the second Chambray Shirt ni....

Now, Trend blocking fabric and playful pattern digunakan untuk menunjukkan kelainan dan memberi pembaharuan pada design@reka bentuk pakaian yang classic....

Give it more modern and Trendy
So...for who does wanna look trendy dan menonjolkan personaliti mereka dikhalayak ramai..and also stop bersikap ORTODOK, So let wear this Chambray Shirt :)

Berikut diselitkan beberapa imej yang sesuai untuk diaplikasikan dalam style harian menggunakan Chambray Shirt:
Perician pada poket dan bahagian atas belakang bahu
Tribal Pattern
Horizontal Straight line Pattern 
Orange@Peach Color
Floral Details and Pattern
Imej yang berbeza dan membawa kelainan pada pemakai

3. Street Style@Gaya Jalanan



Chambray Shirt with Polca Dot Pattern
Throwback 2014 Tesco
Nak jugak masuk..kahkah
It quite menarik right?? Amazing thing and outside of the box jenis2 baju Chambray Shirt ni..Sudah tiba masanya untuk kita mengorak langkah walaupun sedikit dalam kehidupan untuk membawa perubahan serta pembaharuan terutamanya dalam aspek pemakaian seharian especially LELAKI yang kadang-kala terlalu selesa dengan pemakaian mereka sekarang..aku pun...kihkih...

Rachel Zoe pernah berkata:

"Style is a Way To Say Who You Are Without Having to Speak "




Terima kasih sudi singgah and don't forget to drop your comment with naughty finger..hahaha
Assalamualaikum and ByeBye

5 comments:

  1. setahun x update..? rest in peace. ur blog. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hidup balik dah Korn.guna black magic....kihkihkih

      Delete
  2. cntik gak fesyen gini..hohoho..

    amboi lama benor tak update tu.. skg dh smgt ea? hihi

    ReplyDelete
  3. owh, tu namadia.. tau pakai je..

    ReplyDelete
  4. Thanks for sharing.. Butuh bahan kain oxford chambray berkualitas untuk membuat pakaian atau kemeja?.. Kunjungi toko kain kami dan dapatkan penawaran menarik lainnya.. Regards : Fitinline..

    ReplyDelete