Monday, 18 February 2013

Fashion Trends: Fall Winter 2013/2014 Men Collection

Hai,

Take note guy coz early in this year, lot of designer telah BANG dunia fashion with new gorgeous collection for Fall Winter 2013/2014......

Masing2 m'pertaruhkan daya kreativiti mereka dlm menghasilkan  "WOW" Collection.....
So, let's review the 3 top collection.....

1) Gucci

Sapo tok kenal wei jenamo goni............Mahal, mewah tu meme ciri2 for this brand......"X mampu nok memiliknya...tengok je la".....

Fokus utama Rida Giannini diberi kepada penggunaan warna "baby blue" dan ade la skit2 she use for this collection......A lot details yg mungkin boleh digunakan oleh kita dlm memperbaharui our fashion trends......

Baby blue Color
other color she use "mustart, white and acid green"
Tricks: U all nampak tak "fouladrs" or dlm BM nyer ialah Shawl yg dibelit2 pd tengkuk model2 Gucci ni?? Stylo sgt, nampak Feminin wei...

Jgn dilupa Accessories Gucci yg quite menarik:
dari kiri  iaitu briefcases, shoulder bags, leather bagpacks and crocodile travel bags

2) Prada

Muccia Prada for this collection pula menekannkan gaya kelas pertengahan...mean that, gaya yang selalu dipakai oleh masyarakat dan lebih simple but high fashion....
BTW, runway utk collection ni memang kreatif, diorg punya konsep seakan2 berada di rumah........u youtube la sendiri k..... ^_^

kombinasi warnanya yang menarik
... boleh try for our outfits ...
ex: kombinasi tali leher and baju kemeja
pening tengok sebab cantik sgt....ayoyo
details for the Trench Coat
Designer combine warna pada belakang Coat
3) Emporio Armani (EA)

Ni so lagi brand hok soho....EA......kenal...kenal??? tak po kalu dok kenal, sayo akan perkenalkan.....
EA,GA,AP adalah brand di bawah satu designer iaitu Giorgio Armani...dah tua dah die ni...utk keterangan lanjut u all wiki2 la ye....
Dlm koleksi musim sejuk luruh ni EA mengutamakan konsep Mix and Match.....

Coat and Jacket
Silk Scarves
.... nyomel nyo...time winter boleh la pakai, but in Malaysia k ....
Details for the EA accessories 
nice bright color
tricks: u try cari baju2 color mcm ni, sama ada t-shirt, kemeja for office or what ever.....coz color bring an energy

Oklah...setakat itu saje saya boleh share2 ngn korang.......
Ingatlah ape yang kita pakai mencerminkan sape diri kita..."Be Your Self".......
Pakailah ape yang rasa sesuai di mata anda, family anda, rakan anda and paling penting masyarakat anda....
Ikut trend...ikut trend jugak.....sesuaikan trend anda dgn masyarakat setempat...try utk lebih menonjolkan diri anda dgn penggunaan warna or whatever...yg simple2 je...sesuai dgn masyarakat Malaysia...

....Thnk U for Reading, Comment and Follow my Simple Blog....(Cikgu Fashion 2013..Hikhok)




14 comments:

  1. tak minat la...
    minat yg funky-funky jer...
    huhuhuh

    follow sini... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. x minat tak pe.....
      ....done 4lo u....

      Delete
  2. x mampu nak pakai jenama camtu.. hehe


    Jom tengok hadiah kat sini - http://kampung-kameq.blogspot.com/2013/02/senarai-sponsor-yang-baik-hati.html

    Menarik x hadiah? Hehe
    Jom join segmen ni kalau belum.. 100 penyertaan terawal akan dapat 1pcs Sticker Fridge Magnet / 1pcs Button Badges dari @Cenderahati Akamika Gift. Dan rebut hadiah2 menarik yang lain.. ^_^

    http://kampung-kameq.blogspot.com/2013/02/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. tuan punya post pun x mampu nak beli....
      tpi beli la yg seakan2......cuba aplikasikannya dlm fashion anda...

      blog anda menarik la....ak cba iklan2 dpt member2 ak...

      Delete
  3. done follow sini ~ follow me maybe ? thanks .. =D

    http://aliaazlovely.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. done follow u....BTw thanks sudi singgah

      Delete
  4. ko mmg minat fesyen cmni ae? yg penting GUCCI tu...hehe :)

    ReplyDelete
  5. minat prkembgan fashion je pun......
    minat utk beli x la...baik beli makanan....hik3

    ReplyDelete
  6. smart la guy yg pakai mcm ni..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. janji jgn over2 la...
      nnti org ckp giler...haha

      Delete
  7. smart kalau pakai cmni tp hubby suka simple2 jer..=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. x pe la x pakai mcm ni pun...
      janji ape yg hubby awok pakai tu sedap dipandang

      Delete