Thursday, 14 February 2013

BINA INSAN GURU FASA 3 : SK TAWANG BACHOK KELANTAN

Olla.......

Sero nok update....apo lagi update je la....
Hari ni saya nak share ngan korg about aktiviti yg telah dilaksanakan dgn sempurna oleh kelas saya.
Dah masuk Ijazah ni, kena uplah sikit aktivitinyer.......BIG or Bina Insan Guru merupakan program yang dilaksanakan oleh Bahagian Pendidikan Guru (BPG) dalam usaha melahirkan insan yang berkualiti tinggi, berilmu,berkemahiran dan bla...bla...bla......or sama waktu dgnnyer......Saya malas nak ulas panjang2...u all google sendiri la ape mean BIG...

After pergaduhan, perselisihan faham and mcm2 dlm kelas saya sepanjang merancang program ni...akhirnya keputusan muktamat telah dipersetujui.......Pok2 sayo nok wak program di SK TAWANG BACHOK KELATE.....iaitu Hias Kelas Pendidikan Khas.......kataNYa (Azuan Ali)...hikhok...

Bakpo pilih nak buat aktiviti Hias Kelas PK??? Because of u....i never say.....ecehhhh.....Kelly Clarkson pulok..haha....
Sebab saya and sahabat2 saya ni bakal guru PK...so dgn buat aktiviti gini, semangat utk jadi guru PK tu koho kuat.....koho sayang ko murid2 PK........"koho=makin"...mix kelate la sikit deh....

So without wasting time u all baca artikel saya ni...jom kita p menu utama......That is..Tengok gambar...

Before Bertolak ke SK TAWANG:
sebelah kanan tu S/U program...still single ok..hahaa...kak g gurau je....lalala
"We are The Best Among The Best"....koyaaa...
Pengerusi Program kito...hok depe kali....Encik AMERika...
Semasa di SK TAWANG:
Time nilah semua busy....ade yg buat mural termasuk si pemilik blog ni, ade yg cat bilik darjah..mcm2 la......

But, pihak sekolah ni bagus betul la, bagi kitorg Breakfast before start our program.......mace2 kuih ado "Jepuk, Kuih Badok, Roti Goreng, Karipap"....menjilat jari wei.....sedak sengoti.....

Dah kenyong, apo lagi doing our job la wei, masing2 akan menjalankan tugas mereka dgn penuh semangat......
Kamariah, Ummaira, Restin and abe hensem....
diorg ditugaskan utk  Mural

Shahrul, Mursyidah, Dinie Mouse and banyak lagi......ditugaskan utk tampal2....

Hazwan, Hirzan, Amri, Hendry....cat bilik darjah
Sambil2 saya and geng buat kerja dgn kata lain menjalankan program BIG ni, ade insan istimewa sudi jenguk  sepanjang program berlangsung........nak tau sape.....namo dio Cikgu Ariff....mato dio seksi...hahahaa..."Gambar dio sayo dok snap hari tu".....
Murid2 PK & murid2 arus perdana mari jugok..jenguk2 gapo cikgu2 baru dio wak dekat kelas ni.......

Murid2 PK hok nakal2 ni...
kuti ko Cikgu Nadzim Nok??..
Selepas Selesai Program:

Jeng..Jengggggg........
Penat lelah sep2 saya hias kelas sememangnya membuahkan hasil.......
Totally kelas yg sebelum ni "ZERO" become to "GORGEOUS"........ Kami berjaya hasilkan satu Bilik Darjah yang kondusif dan sesuai utk Special Student......

Cik Kamariah and Abe Semax ^_^

....Mural-mural....
Sorry sebab x leh nak tunjuk gambar keseluruhan kelas after kami BerBIG di sana.....lagipun saya bukan AJK Ambik Gambar.........

Kesimpulannya, sepanjang berlangsungnya program BIG di SK TAWANG ni, dapat saya katakan bahawa Bilik Darjah memainkan peranan penting untuk pastikan proses PdP berlangsung dengan baik dan sempurna.......Bilik Darjah comel, kemas, kondusif menarik minat murid2 kita utk belajar and tumpukan perhatian.......Selain itu, melalui program ni jgak, saya belajar untuk bekerjasama bersama2 kwn, belajar menguruskan masa "Fail padahal" sebab x siap banyak lagi time penutup...wekkk....jgn bagi tau penyelaras BIG saya k...........Paling penting, setiap objektif dalam BIG ni sememangnya tercapai dan kami bakal guru Malaysia akan cuba aplikasikannya di sekolah kelak....Insyaallah.....


Wrong spelling tu please abaikan k....

<<< Semoga Awok2 Enjoy m'bacanya, Jgn lupa Comen, Paling Penting Follow la blog saya...wekk >>>

9 comments:

  1. wah!!!! mesti best kan? aritu masa sem 4 pun ktorg kena wat BIG yg lukis mural tu..kt sekolah orang asli..huhu

    http://cikgufiq.blogspot.com/2012/10/melukis-mural-di-sk-bukit-bangkong-a.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. best dan meletihkan Cikgu Fikri oi....
      kena kesabaran yang tinggi.....
      S.Org Asli....wah..bagus sgt...

      Delete
  2. biasa lah tu... ktorg kena tido kt padang.. hahaahah.. lepas tu boleh plak pagi tu AIR TAK DER!!!!!! haha.. oh yer, ktorg cos BM... tp rmai bdk klas aku suka main lukis2 ni..hehe..

    ReplyDelete
  3. semangat bebudak nk blaja nnt.... gud job...

    ReplyDelete
    Replies
    1. thnk u Hunny Berry.....
      BTW, done follow u

      Delete
  4. Replies
    1. Gambar awop ado la...duk ngeCat bilik kala Hija tu.....ayoyoyo...

      Delete
  5. Waa best :D and ye dh follow ^_^ hahaa

    ReplyDelete